ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


4. Διαδικτυακή Πολιτική απορρήτου

Αυτή η Πολιτική ιδιωτικού απορρήτου αφορά τις πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδας μας. Συλλέγοντας αυτές τις πληροφορίες, δρούμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων και, βάσει νόμου, είμαστε υποχρεωμένοι να σας παρέχουμε πληροφορίες για εμάς, για το λόγο και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, και για τα δικαιώματα που έχετε πάνω σε αυτά.

Προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ε.Ε , τα προσωπικά δεδομένα ορίζονται ως:

«οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με αναγνωρισμένο ή αναγνωρίσιμο φυσικό πρόσωπο (υποκείμενο δεδομένων). Αναγνωρίσιμο πρόσωπο είναι εκείνο που μπορεί να αναγνωριστεί άμεσα ή έμμεσα, με αναφορά σε ένα αναγνωριστικό όπως ένα όνομα, έναν αριθμό αναγνώρισης, δεδομένα τοποθεσίας, ένα διαδικτυακό αναγνωριστικό ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που αφορούν την φυσική, φυσιολογική, γενετική, πνευματική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου» (άρθρο 4 ΓΚΠΔ).

Ποιοι είμαστε; Είμαστε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΚΕΚ ΓΗ-ΠΑΝΤΑΖΗΣ Ο.Ε.»

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Υπεύθυνο για τη συμμόρφωση με τον ΓΚΠΠΔ (GDPR) και τους εκπροσώπους προστασίας δεδομένων μας , εδώ:

Άννα Πεταλωτή, τηλ:2321036081, e-mail: kekgi@otenet.gr

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε υπεύθυνο προστασίας δεδομένων, επομένως οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την χρήση των προσωπικών σας δεδομένων πρέπει να απευθύνονται στα στοιχεία επικοινωνίας παραπάνω.

 

Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε;

Κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας συλλέγουμε αυτόματα ορισμένες πληροφορίες με τη χρήση cookies (όπως πχ. IP, η πληροφορίες προτιμήσεων, στοιχεία χρήσης συσκευής), δηλαδή πληροφορίες που μας επιτρέπουν να θυμόμαστε εσάς και τις προτιμήσεις σας κατά τη χρήση αυτού του παρόντος ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών αυτού του είδους. Τη διεύθυνση ΙΡ σας, την οποία χρησιμοποιούμε για να καταγράφουμε το ενδιαφέρον σας και τις επισκέψεις σας στον ιστότοπό μας.

Πως χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας;

Αυτή η Πολιτική Προστασίας δηλώνει πώς εμείς, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΚΕΚ ΓΗ-ΠΑΝΤΑΖΗΣ Ο.Ε.»

θα συλλέξουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, να διατηρούμε επαφή μαζί σας και να διαχειριζόμαστε αιτήματα ή παράπονα που μας υποβάλλετε ή για να βελτιστοποιούμε τις υπηρεσίες μας, για τους σκοπούς των απευθείας προωθητικών

ενημερωτικών ενεργειών και της έρευνας αγοράς. Για να ασκούμε τη διοίκηση εντός της εταιρείας μας και να διαχειριζόμαστε και να προστατεύουμε την υποδομή τεχνολογίας των πληροφοριών που διαθέτει η εταιρεία μας.

Το Κ.Δ.Β.Μ. θα επεξεργαστεί (συλλέξει, αποθηκεύσει και χρησιμοποιήσει) τις πληροφορίες που παρέχετε με τρόπο συμβατό με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ε.Ε (ΓΚΠΠΔ). Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις πληροφορίες σας ακριβείς κι ενημερωμένες και να μην τις κρατήσουμε για περισσότερο απ’ όσο είναι απαραίτητο και αναγκαίο για τους σκοπούς της διατήρησής τους. Το πόσο καιρό θα πρέπει να διατηρούνται ορισμένα είδη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μπορεί επίσης να διέπεται από συγκεκριμένες απαιτήσεις του τομέα των επιχειρήσεων και συμφωνημένες πρακτικές αλλά και επιταγές της κοινής νομοθεσίας.

Γιατί συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες ;

Προκειμένου να προηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας χρειάζεται να συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε πως οι πληροφορίες που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλες γι’ αυτό τον σκοπό και δεν οδηγούν σε προσβολή της ιδιωτικότητάς σας.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω cookies μας επιτρέπουν να θυμόμαστε εσάς και τις προτιμήσεις σας κατά τη χρήση του παρόντος ιστότοπου ώστε να σας παρέχουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης καθώς και υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες. Ειδικότερα με τη χρήση της υπηρεσίας Google Analytics χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας και για να δούμε την πορεία τους μέσα στον ιστότοπο. Παρόλο που η Google καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας κάνει προσωπικά γνωστούς σε εμάς.

Πρόκειται να μοιραστείτε τα δεδομένα μου με κάποιον άλλον;

Πιθανόν να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους παρόχους υπηρεσιών που συνδέονται με την ιστοσελίδα μας. Τυχόν τρίτα μέρη με τα οποία μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα είναι υποχρεωμένα να διατηρήσουν τα στοιχεία σας με ασφάλεια και μόνο στα πλαίσια νόμιμων σκοπών επεξεργασίας. Η εταιρεία μας δεν επεξεργάζεται και δε διαβιβάζει τα ευαίσθητα προσωπικά σας

δεδομένα σε τρίτα μέρη χωρίς τη ρητή σας συγκατάθεση, παρά μόνο στην περίπτωση που υπάρχει άλλος νόμιμος λόγος επεξεργασίας ή υποχρέωση.

Οι πληροφορίες σας αποθηκεύονται στο σύστημα επεξεργασίας του παρόχου φιλοξενίας της ιστοσελίδας μας και άλλων παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών όπως η Google, των οποίων η έδρα βρίσκεται στις ΗΠΑ και είναι πιστοποιημένοι στην Ασφάλεια Απορρήτου Ε.Ε- ΗΠΑ διαθέτοντας επαρκή μέτρα προστασίας.

Η εταιρεία μας δεν χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που μας παρέχετε για να λάβει οποιαδήποτε αυτοματοποιημένη απόφαση που μπορεί να σας επηρεάσει.

Για πόσο διάστημα διατηρούμε τις πληροφορίες σας ;

Διατηρούμε τις πληροφορίες πλοήγησής σας συνήθως ανώνυμης και για το χρονικό διάστημα ισχύος της παραμονής σας στον ιστότοπό μας. Εντούτοις είναι πιθανό να διατηρηθούν τα δεδομένα σας για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που μας αποστείλετε κάποιο αίτημα ο χρόνος διατήρησης των στοιχείων που μας παρέχετε εσείς οι ίδιοι (π.χ στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας) ποικίλει ανάλογα με το χρόνο ικανοποίησης του αιτήματός σας.

Τα δικαιώματά σας πάνω στις πληροφορίες σας

Το Κ.Δ.Β.Μ. κατόπιν αιτήματός σας, μπορεί να επιβεβαιώσει ποιες πληροφορίες κρατάμε για εσάς και πώς αυτές υπόκεινται σε επεξεργασία. Εφόσον το Κ.Δ.Β.Μ. διατηρεί προσωπικά δεδομένα για εσάς μπορείτε να ζητήσετε τις κάτωθι πληροφορίες:

• Ταυτότητα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας που έχει αποφασίσει πώς και γιατί θα επεξεργαστεί τα δεδομένα σας.

• Τον σκοπό της επεξεργασίας καθώς και τη νομική βάση για την επεξεργασία.

• Εφόσον η επεξεργασία βασίζεται σε έννομα συμφέροντα της εταιρεία μας ή τρίτου μέρους, πληροφορίες για αυτά τα συμφέροντα.

• Τις κατηγορίες των προσωπικών δεδομένων που συλλέχθηκαν, αποθηκεύτηκαν και επεξεργάστηκαν.

• Τον αποδέκτη ή τις κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους διατέθηκαν/θα διατεθούν τα δεδομένα.

• Αν και εφόσον μεταφέρουμε τα προσωπικά δεδομένα σε μια Τρίτη χώρα ή διεθνή οργανισμό, πληροφορίες για το πώς εξασφαλίζουμε ότι αυτό γίνεται με ασφάλεια. Η Ε.Ε έχει εγκρίνει την αποστολή προσωπικών δεδομένων σε κάποιες χώρες επειδή πληρούν ένα ελάχιστο επίπεδο προστασίας δεδομένων. Σε άλλες περιπτώσεις, εξασφαλίζουμε πως υπάρχουν ειδικά μέτρα για να διασφαλιστούν οι πληροφορίες σας.

• Το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν τα δεδομένα σας.

• Λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιώματά σας να διορθώσετε, διαγράψετε, περιορίσετε ή εναντιωθείτε σε κάποιες επεξεργασίες.

• Πληροφορίες για το δικαίωμά σας να αποσύρετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

• Τον τρόπο υποβολής καταγγελίας στην εποπτική αρχή.

• Εάν η παροχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτελεί νόμιμη ή συμβατική απαίτηση, καθώς και εάν είστε υποχρεωμένος να παράσχετε τα προσωπικά δεδομένα και τις πιθανές συνέπειες της παράλειψης παροχής αυτών των δεδομένων.

• Την πηγή των προσωπικών δεδομένων εφόσον αυτά δε συλλέχθηκαν απευθείας από εσάς.

• Οποιεσδήποτε λεπτομέρειες και πληροφορίες των αυτοματοποιημένων λήψεων αποφάσεων, όπως η δημιουργία προφίλ καθώς και τη σημασία και τις αναμενόμενες συνέπειες μιας τέτοιας επεξεργασίας (αν και εφόσον πράγματι γίνεται).

Για να υποβάλετε αίτημα μέσω email, ταχυδρομείου ή τηλεφώνου, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται παραπάνω.

Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε

Εάν έχετε κάποιο παράπονο για τη χρήση που κάνουμε στις πληροφορίες σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας καθώς και με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,211532&_dad=portal&_schema=PORTAL

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: 22/05/2019

 

5. Ενημερώσεις στην παρούσα Πολιτική Προστασίας

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας και των διεργασιών μας, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων σας όσον αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα. Ως εκ τούτου, ενδέχεται κατά καιρούς να ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική Προστασίας. Συνεπώς, σας συνιστούμε να ελέγχετε αυτήν τη Πολιτική σε τακτική βάση. Η παρούσα Πολιτική ενημερώθηκε στις 12/10/2019

Στοιχεία επικοινωνίας του Υπευθύνου συμμόρφωσης με το ΓΚΠΠΔ :

 

Υπεύθυνος για τη συμμόρφωση με το ΓΚΠΠΔ Στοιχεία επικοινωνίας

Όνομα επικοινωνίας: Άννα Πεταλωτή

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 6, ΤΚ 62125 Σέρρες

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: kekgi@otenet.gr

Τηλέφωνο: 2321036081

 

Κάτοχος Εγγράφου και Έγκριση

Ο Υπεύθυνος για τη συμμόρφωση με το ΓΚΠΠΔ είναι ο κάτοχος του συγκεκριμένου εγγράφου και είναι αρμόδιος να εξασφαλίσει ότι αυτό το αρχείο αναθεωρείται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις αναθεώρησης του ΓΚΠΔ.

Μια πρόσφατη έκδοση του εν λόγω εγγράφου είναι διαθέσιμη σε όλο το προσωπικό της εταιρίας και έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Κ.Δ.Β.Μ..

Υπογραφή:                             Ημερομηνία: 22/05/2017

 

Εγγραφή Ιστορικού Αλλαγών

Έκδοση Περιγραφή Αλλαγής Έγκριση Ημερομηνία Έκδοσης

1 Αρχική έκδοση Άννα Πεταλωτή 22/05/2019

2 Τροποποίηση που αφορά: